Skip to content

Category Manager

Almere, Flevoland, NederlandMerchandising

Functieomschrijving

Ben jij iemand die graag onderhandelt en altijd de beste prijs wil voor je product(en)? Krijg jij energie van het leren kennen van alle ins en outs van producten en de markt waarin deze verkocht worden?

Schakel jij graag met grote merknamen als Canon, Apple en HP? Of heb je juist meer met de traditionele kantoorartikelen en word je helemaal blij van allerhande soorten schrijfblokken, pennen en creatieve materialen?

Dan komen wij graag met jou in contact!


Ter versterking van ons Merchandising team zijn wij op zoek naar een Category manager die samen met ons onze ambities wil waarmaken en Staples Benelux wil laten groeien.


Als Category Manager heb je een cruciale rol binnen onze organisatie. Doordat je verantwoordelijk bent voor het samenstellen en onderhouden van het assortiment sta je dagelijks in contact met onze leveranciers en houd je daarbij steeds de behoefte van onze klanten voor ogen.

Kortom; in deze functie ben jij de schakel die ervoor zorgt dat we iedere dag kunnen doen waar we goed in zijn.


Wat ga je doen?

 • Vertalen van de visie van Staples naar concrete plannen en doelen;
 • Zorgen voor de optimale samenstelling van ons assortiment;
 • Actief verkennen van de markt naar alternatieve en nieuwe producten;
 • Investeren in jouw relatie met onze leveranciers binnen de productgroep waarvoor jij verantwoordelijk bent;
 • Samen met de Trade assistenten ervoor zorgen dat het rendement van jouw productgroepen blijft groeien.

Het betreft een functie waarin je werkt aan planvorming (noemt het tactiek en strategie), maar zeker ook aan de executie daarvan (laten we dit de operatie noemen). Handen uit de mouwen dus en aan de slag! Het betreft een omgeving waarin er veel leveranciers zijn die om aandacht vragen en ook onze aandacht genieten. Dit vraagt om organisatieskills van jouw kant, je kan nou eenmaal niet iedereen tegelijkertijd plezieren. 


Als organisatie zijn wij volop in beweging. Van oudsher misschien nog wat corporate, maar de laatste jaren als actieve MKB-speler. Dit vraagt pragmatisch gedrag. We verwachten een actieve bijdrage van je om samen met andere afdelingen dit passende gedrag te laten zien.

Vereisten

Wat neem je mee?

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Relevante werkervaring in een soortgelijke functie binnen commerciële organisaties;
 • Onderhandelingsvaardigheden en overtuigingskracht;
 • Ondernemende, resultaat- en klantgerichte mentaliteit.


Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een enthousiaste werkomgeving waar veel ruimte is om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Een marktconform salaris met daarbij een aantrekkelijke bonusregeling;
 • 25 vakantiedagen op basis van een fulltime werkweek;
 • Reiskosten conform cao;
 • De kans om je ook op gezondheidsvlak verder te ontwikkelen middels ons bedrijfsfitnessplan en fietsplan;
 • Een goede pensioenregeling en een collectieve zorgverzekering.


Over Staples Benelux

Staples Benelux is één van de grootste spelers op het gebied van kantoorbenodigdheden en zakelijke oplossingen voor bedrijven in de Benelux, van zelfstandige ondernemers en start-ups tot grote ondernemingen. Het gaat hier niet alleen om kantoor artikelen en benodigdheden maar het is veel breder zoals technologie, food & breakroom, hobby-art & school, persoonlijke bescherming & verzorging, handy tools, gifts en nog veel meer.

Door onze vooruitstrevende aanpak op onder andere het gebied van digitale marketing en geavanceerde e-commerce mogelijkheden zorgen we voor een optimale klantervaring. Daarnaast maakt het geïntegreerde productassortiment ons de eerste keuze voor uiteenlopende zakelijke behoeften. Of het nu gaat om eersteklas kantooruitrusting of aangepaste logistieke oplossingen, we slagen er telkens weer in uitzonderlijke resultaten te leveren.

Het hoofdkantoor van Staples Benelux is gevestigd in Almere, en dat is ook de standplaats voor deze functie. Hier maak je deel uit van het Merchandising Team, waar je het verschil kunt maken en de kans krijgt om je verder te ontwikkelen.


Enthousiast en wil je reageren (solliciteren)?

We zien jouw motivatie en CV graag tegemoet. 

Voor vragen betreffende de functie, neem je contact op met Pieter Wolters, Director – Head of Merchandising & Procurement Tel. 036-5476700


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of