Skip to content

Pricing Analyst

Almere, Flevoland, NederlandMargin

Functieomschrijving

Ben jij analytisch en cijfermatig aangelegd en werk je graag met data? Vind je het leuk om samen te werken met verschillende afdelingen binnen één organisatie? Kom dan bij ons werken als Pricing Analyst!


De functie Pricing Analyst

De wereld is aan verandering onderhevig en Staples dus ook. Met alle prijsstijgingen in de wereld is het voor Staples belangrijker dan ooit om de focus op te hebben op pricing en marges. Kortom de functie van Pricing Analyst is van groot belang binnen onze organisatie!


Als Pricing Analyst ben jij verantwoordelijk voor de pricing en het verbeteren van de marge. Dit doe je door het analyseren van kostenstijgingen en performance voor verschillende klant- en productgroepen en prijssystemen. Deze analyses vertaal je naar verbeter voorstellen. Je contacten lopen door de gehele organisatie heen, zo werk je bijvoorbeeld veel samen met het Merchandising, Sales en het Finance team.

Vereisten

Je bent analytisch aangelegd en hebt een sterke interesse in de digitale ontwikkelingen en online wereld. Om de analyses van de kostenstijgingen en de performance dusdanig te kunnen maken en te vertalen is het belangrijk dat je gestructureerd kunt werken. Ervaring met Power BI of pricing software is een pré.


We denken dat deze baan bij je past als je een revelante HBO studie hebt afgerond en toe bent aan de 2e of 3e stap in je carrière, waarbij je in eerdere functies veel met analytisch werk te maken hebt gehad.


Het leuke Pricing & Margin team bestaat in Nederland uit 5 medewerkers (waaronder 1 Teamlead) en een Pricing & Margin Manager waar je onderdeel vanuit gaat maken. Je contacten lopen door de gehele organisatie heen, zo werk je bijvoorbeeld veel samen met het Merchandising, Sales en het Finance team. Wij zitten in het Mekka van opgroeiend talent – namelijk Almere. We zijn een ambitieus bedrijf met een leuke mix aan mensen met veel ervaring tot starters op de arbeidsmarkt.


En wat krijg je daarvoor terug? Een marktconform salaris, reiskostenvergoeding, veel vakantiedagen (als je maar wel belooft om terug te komen op je werk), een top-werksfeer, een platte organisatie en alle ruimte om te leren en groeien in ons mooie vakgebied!


Over onze organisatie

Vandaag de dag is Staples de marktleider in kantoorartikelen, diensten en oplossingen voor MKB, grote ondernemingen en sinds kort ook Online. Wij verkopen niet alleen de traditionele kantoorartikelen, maar bieden onze klanten de totaaloplossing voor hun gehele kantooromgeving. Daarmee is Staples dé partner als het gaat om de invulling van je werkplek, vandaag en morgen.


Enthousiast? Kom dan snel in actie en solliciteer!

Wil je meer informatie? Neem dan direct telefonisch contact met ons op via email: AskHR@staples.nl of op telefoonnummer: 06-12423676.of